Beste liefhebbers van klei,

We zijn altijd een groepje geweest waar iedereen ongedwongen werkt.  Respect voor elk mens en elk idee, ongelimiteerde creativiteit, ruimte voor ieders eigenheid en de kracht van het verschil staan hier voorop als belangrijkste waarden.  Daar hebben we nooit regels of richtlijnen voor nodig gehad :-) En dat blijft in elk geval zo !!!

In deze Corona-tijd zie ik me toch genoodzaakt om enkele aandachtspunten op te stellen. Ik vrees dat we zonder deze richtlijnen voor lange tijd niet meer aan boetseren zullen toekomen.

Met veel dank voor jullie begrip !

AANDACHTSPUNTEN CORONA 2020 - 2021

 • Mensen die ziek zijn of (lichte) symptomen vertonen, blijven thuis. Mensen van wie er iemand in het kerngezin ziek is blijven ook thuis.

Omdat de workshops in ons huis plaatsvinden passen we enkele gewoonten aan, zo lang het corona-virus onder ons is. 

 • Hygiëne : Bij binnenkomst is er handgel voorzien waar je gebruik van kan maken. De minimumafstand van 1,5 meter kan binnen niet steeds gegarandeerd worden, daarom werken we allen mét mondmasker. De achterdeur blijft open. Tussendoor een luchtje scheppen in de tuin is mogelijk. Er is zeep + papieren wegwerphanddoeken. Gebruik is verplicht.
 • Toiletbezoek : langs garage en voordeur om. (sleutel hangt aan achterdeur). Liefst vooraf, tijdens de pauze of achteraf, dit om de mensen die aan de achterdeur zitten niet te veel te storen.
 • Timing :
  • - Aanvang : 10 minuten voor aanvang gaat de poort open, dan kunnen jullie binnen komen. Zo hoeven jullie niet aan te bellen en geen deuren en klinken aan te raken. Laat zo veel mogelijk eigen spullen/jassen thuis of in de auto liggen. Handtassen kunnen buiten, of bij slecht weer op de keukentafel staan. Jullie werk zal klaar staan uit de pot, op tafel.
  • - Einde : Om te voorkomen dat ik een uur later nog bezig ben met poetsen en ontsmetten, ronden we 10 minuten voor het einduur af met boetseren en pakken we de werkjes in. Ieder afzonderlijk start met opruimen en afwassen van de eigen spullen.
 • Opruimen /afwassen /ontsmetten : Je pakt je werk goed in met plastiek-folie en laat het zo, zonder pot, op tafel staan. Ik steek na afloop alles zelf in de potten en zet alles voorzichtig weg om te drogen. Jullie krijgen allen een eigen afwas-emmertje en 2 vodjes om je eigen spullen af te wassen. Achteraf worden alle spulletjes in de oven opgewarmd tot 60° C, dan is alle virus dood tegen de volgende dag. De tafels ontsmet ik vooraf en na afloop zelf.
 • Werk afhalen : Je breng zelf een gepast doosje en handdoeken mee om je werk veilig in te vervoeren.
 • Afwezigheden 2021 : Om de bubbel van vrijdagsessies bij vrijdag te houden, en de bubbel van zaterdagsessies bij zaterdag, kan je bij occasionele afwezigheid, niet wisselen van sessie en van dag. Hopelijk kan je daar begrip voor opbrengen.
 • Annulatie : - Indien het nodig is omwille van Corona-redenen kan het gebeuren dat ik een sessie moet annuleren. - Als het weerbericht een temperatuur voorspelt van 28°C of meer, dan is het hier niet te houden van de warmte. Dan annuleer ik de sessie ook.
 • Ik begrijp dat dit een hele boterham is. Aarzel niet me te contacteren met vragen en opmerkingen.

Met klei-vriendelijke groeten,

Veerle